Dictador XO Insolent 40%

Dictador je exkluzívny kolumbijský rum s históriou siahajúcou až do 19. storočia. Základom je jeho dôsledná výroba a recept, ktorý prísne stráži rodina Parra – tretia generácia Dictador Master Blenders. Koncom 18. storočia bol daňový úradník Severo Arango y Ferro vyslaný do prístavného mesta Cartagena de Indias v Nueva Granada (dnešná Kolumbia) – do jednej z prvých oblastí v Južnej Amerike, v ktorých sa začala pestovať cukrová trstina. Mal zlepšiť výber daní pre španielsku korunu v španielskych kolóniách v Amerike. Jeho nekompromisná a mocná povaha mu tak zaručila ,,meno“ Dictador. A potom prišiel moment, keď sa zamiloval na prvý pohľad (a chuť) – keď objavil rum. Jeho oddanosť a náklonnosť k tropickému elixíru ho priviedla k tomu, že sa stal kľúčovým obchodníkom s exotickými destilátmi z cukrovej trstiny, ktoré v tej dobe boli považované za regionálne platidlo.
Počiatok rumu Dictador je ponorený do bohatej histórie Kolumbie, ktorá sa datuje od roku 1913, kedy bola založená spoločnosť Destileria Colombiana – takmer 180 rokov od prvej zmienky o Dictadorovi ju založil jeden z jeho potomkov. Rodina Parra – Master Blenders rumu Dictador – už tri generácie pretvára svoje rodinné tradície na majstrovské umenie. 

V roku 2009 zažil Dictador ,,znovuzrodenie“ – pre značku nastal zlomový bod, keď medzinárodní investori pomohli rumu Dictador stať sa jedným z najobľúbenejších a najoceňovanejších kolumbijských rumov na svete. Rumy Hernana Parru boli mnohokrát ocenené na medzinárodných súťažiach vrátane zlatých medailí na World Spirit Awards, San Francisco World Spirit Competition, Miami Rum Festival a Tokyo Whisky and Spirits Competition.



Dictador XO

Dictador XO je vrcholným dielom tejto destilérky. Ponúka preto hneď 2 svoje varianty a to Dictador XO Perpetual a Dictador XO insolent. Tieto 2 druhy skrývajú v sebe rozdielne chuťové zážitky a pritom sú nerozlučnými 25 ročnými dvojčatami. Dictador XO Insolent Je destilovaný z panenskej šťavy cukrovej trstiny v medených destilačných kotloch a zrejúci až 25 rokov na dubových sudoch po bourbone, sherry a portskom systémom solera. Má sladkú, korenistú chuť s výrazným náznakom po káve mokka.

Posted By

admin